Português segue abaixo...
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And so it is friday,
Friday afternoon. 5:30pm in the office and I had a cracking week. Interesting people, interesting work, so much learning and sharing I feel kind of exhausted but full of life.
Sometimes when I feel like this, I feel like cooking and being with myself. It is like I could put in on a plate, the colours and the powerful feelings I have inside me.
5:35pm, I leave my desk. Not home, but to the supermarket, my full mind needs releasing and I need to cook something powerful, colourful, to see how I feel, to put my week, out on a plate....
Get to the checking point with a unusual basket, salmon, quinoa, some bottles of wine and a kind of an attitude, but I forgot the soy souce! I ask the cashier where it is and she tells me the isle I could find it but in respect to the queue behind me I decided to prepare the salmon with something else, a few moments had gone, a gentleman from the queue hands me a the soy souce, kindness is so rare nowadays, the people in the queue congratulates him for being kind and me for not abusing their chances, so nice, so rare....
So I get home and I don't feel like talking much, my mind is so full it could burst any moment and I start chopping...
I set some George Michael playing and I feel I can cook, and here I go....
A bed of Quinoa and Red Onions + Ginger and Soy Souce Marinated Salmon covered by Garlic and Salty Rosemary Greens and Crumbled Brazil Nuts....
...with enough red wine and just as simple as that... salt and pepper as you may wish....
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Em português....
E então é sexta feira,
Sexta fim de tarde, 5:30pm no escritório e eu tive uma semana excepcional. Pessoas interessantes, trabalhos mais interessantes ainda, tantos aprendizados e me sinto exausta mas ainda, cheia de vida.
Quando me sinto assim, as vezes quero cozinhar e ficar comigo mesma. É como se eu conseguisse colocar num prato, as cores e as energias do que eu sinto aqui dentro.
5:35pm, eu saio da minha mesa, não para casa mas para o supermercado, minha cabeça cheia precisa de uma válvula de escape, eu preciso cozinhar algo substancial, colorido. Colocar no prato o que sinto hoje, "ver" como eu me sinto, colocar minha semana estampada num prato....
Chego ao caixa, com uma cesta nada comum para as minhas sextas, salmão, quinoa, algumas garrafas de vinho e uma certa atitude. Pergunto para a moça do caixa onde fica o molho shoyu, ela me diz o corredor, mas em respeito à fila eu decidi preparar o salmão com outros ingredientes e alguns instantes se passam e um cavalheiro me passa o molho! Gentileza é tão rara hoje em dia que as pessoas na fila o elogiam pela gentileza e a mim pelo respeito que tive pela fila, tão bom de ver e entanto tão raro...
Então, chego em casa, não quero falar muito, minha cabeça esta tão cheia que poderia explodir, começo a picar ingredientes....
Coloco George Michael para tocar e sinto que posso cozinha e ai eu vou....
Base de Quinoa Real Vermelha com Cebola Roxa, Salmão Marinado no Shoyu e Gengibre, coberto por Couve no Alho e Sal de Alecrim com Castanhas do Pará.
Simples assim de preparar, sal e pimenta a gosto....
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